Hogyan készül a tökéletes főtt tojás? Felfedjük a titkot!

Bár tojást főzni a legegyszerűbb konyhai feladatok közé tartozik, van néhány trükk, amivel igazán tökéletes eredményt érhetünk el.

Hogyan készül a tökéletes főtt tojás? Felfedjük a titkot!
  1. Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a tojásokat.
  2. Válasszunk egy megfelelő méretű edényt.
  3. Töltsük fel hideg vízzel úgy, hogy a tojásokat teljesen ellepje, és maradjon még rajtuk 1-2 cm vízréteg.
  4. Tegyük az edényt fedő nélkül a tűzhelyre, és kezdjük el melegíteni.
  5. Amikor a víz felforr, tegyünk rá fedőt, majd vegyük le a tűzről vagy zárjuk el a gázt.

Ezután figyeljünk az időre:

  • 1-2 perc: lágy, folyós sárgája lesz.
  • 3-4 perc: puha sárgája lesz.
  • 5-6 perc: közepesen kemény sárgája lesz.
  • 6 perc fölött kemény sárgája lesz.

Amint letelt az idő, tegyük a tojásokat hideg vízbe, hogy gyorsan lehűljenek.

Miért érdemes ezt a módszert választani?

Ezzel a módszerrel a tojásfehérje sokkal finomabb állagú lesz, nem lesz gumiszerű, mint a hagyományos főzési módszernél. Az így készült fehérje omlós, és könnyen szétolvad a szájban. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Ha Te is szeretnéd friss tojásból elkészíteni a tökéletes főtt tojást, akkor vásárolj a Kla-Man Farmtól!
Vissza