Karamellizált csípős csirkemell
Hozzávalók 2 főre:
40 dkg csirkemell
10 dkg cukor
1-2 db csipőspaprika
szójaszósz
1 mk őrölt cayenne bors
150 ml tejszín
15-20 dkg rizs
Elkészítés:
A kicsontolt csirkemellet egyforma darabokra vágjuk. Szójaszószban pácoljuk 2-3 órát.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük a cukrot, és elkezdjük karamellizálni. Amikor megolvadt, és barnulni kezd, beletesszük a csirkemell darabokat és az apróra vágott csípőspaprikát. 10 percig sütjük a karamellben, gyakran kevergetve.
Amikor megsültek a húsdarabok, hozzákeverjük a cayenne paprikát, és felöntjük a tejszínnel. Még 3 percig tartjuk lassú tűzön, amíg összefő.
Párolt rizzsel tálaljuk.