Csirkebecsinált
Hozzávalók 4 főre:
1 egész levesben főtt csirke (kb. 1kg)
25 g vaj
30 g liszt
500 ml csirkehúsleves
175 g spárga (konzerv)
150 g gomba (konzerv)
4 ek fehérbor
1 + 1 ek citromlé
1 tojássárgája
4 ek tejszín
só
bors
worchester szósz
petrzselyemzöld, apróra vágva
Elkészítés:
A főtt csirkét lebőrözzük, kicsontozzuk és falatnyi darabokra vágjuk.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a csirkelevessel, felfőzzük és kb. 5 percig főzzük.
A spárgát a gombával, és a hússal a mártásba tesszük, és felfőzzük. Hozzáadjuk a bort is.
A tejszínt elkeverjük a tojássárgával és a mártáshoz adjuk, ügyelve, hogy tovább ne főjön.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemzölddel. Citromlével és worchester szósszal ízesítjük.